Als er geen vlekken op het oppervlak van je bank zitten, hoef je hem niet schoon te maken. Veeg het in plaats daarvan gewoon schoon met een zachte doek, bij voorkeur een microvezeldoek. Dep de doek aan één kant en druk hem vervolgens op de bank om overtollig vocht kwijt te raken. Zorg ervoor dat u niet over de stof wrijft en veeg alleen de kussens af met de doek.

Microvezeldoeken zijn uw beste vrienden als het gaat om het schoonmaken van banken. Microvezel is niet schurend en laat geen krassen achter op het oppervlak. Dus in plaats van het oppervlak schoon te vegen, kunt u een doek gebruiken om overtollig vocht van de bank te verwijderen.

Stofferen bank Breda

Stofzuigen.

Het is het eerste wat we 's morgens doen en het laatste wat we 's avonds doen. Stofzuigen is een gemakkelijke en effectieve manier om stof en vuil van de vloer en de meubels te verwijderen. Voor het beste resultaat stofzuigt u uw kamer wanneer het oppervlak droog is. Maar als u stofzuigt als het oppervlak nat is, verspreidt u het vocht alleen maar door het hele huis.

Daarom is het belangrijk om de filters van uw stofzuiger schoon te maken en om de stofbeker om de paar maanden te legen. Als het tapijt elastisch genoeg is, kunt u ook een dik, wit laken neerleggen en uw tapijten vegen. Dit zorgt ervoor dat uw tapijten er nieuwer en frisser uitzien, omdat u de kleine stofdeeltjes verwijdert die zich in de loop der tijd hebben opgehoopt.

Afstoffen is belangrijk.

Stof op de bank wordt vaak niet opgemerkt, maar het kan allergieën en andere gezondheidsproblemen veroorzaken. Het maakt ook uw kleren en oppervlakken vuil en dof. We vergeten het vaak gewoon. Maak er dus een gewoonte van om uw meubels één keer per week af te stoffen. Afstoffen kan heel goed met een stofdoek of een stofzuiger zonder opzetstuk.

U kunt ook een cycloon/stofblik met grote capaciteit gebruiken om uw sofa's af te stoffen. Gebruik nooit een plumeau, want die kan het oppervlak gemakkelijk beschadigen.

Vergeet de kussens niet.

Wanneer u uw kussens afstof, vergeet dan ook de kussens niet. Deze zijn het belangrijkste deel van je bank, dus ze moeten als eerste worden afgestoft. Gebruik een afstofdoek om de kussens en het oppervlak eronder af te stoffen.

Wanneer u het oppervlak afstof, stof dan niet alleen de hele bank af, maar verdeel uw aandacht en stof eerst de kussens en dan het oppervlak. Na het afstoffen van de kussens, legt u ze terug op de bank. Laat ze niet op de vloer liggen, want dan blijft er stof op liggen.

Een niet te dikke en niet te dunne doek is ideaal voor het afstoffen van uw kussens. Gebruik geen papieren doekje of een spons waarmee u de afwas hebt gedaan, want dat is te absorberend en laat watervlekken achter op de kussens.

Conclusie.

Banken zijn de pronkstukken van de kamer, en ze vereisen regelmatig onderhoud om ze er op hun best en functioneel te houden. Volg deze tips om ervoor te zorgen dat uw sofa's in topvorm blijven. Als u de basis eenmaal onder de knie hebt, kunt u het hele jaar door genieten van het extra comfort en de luxe van uw sofa's.